Waarom Bengalen

Er zou nooit een poes komen, dat had mijn man beslist want hij hield er niet van en zou er ook nooit van houden
....

Tot hij Aby ontmoette tijdens een reis in Italië, hij was als een blok gevallen voor haar en wilde haar dan ook meenemen naar huis, maar tegenover Aby zou het niet eerlijk zijn, ze was gewend om vrij te lopen tussen de stallen en de paarden, en dan ineens zou ze een reis moeten maken van 1300 km en opgesloten worden in een huis met honden én kinderen.  Aby bleef dus waar ze was en eens thuis ging ik op zoek naar een kat die qua karakter en uiterlijk perfect pastte in ons gezin.
Een Bengaal zou het worden, een prachtige kat met een speels en levendig karakter!

Aangezien ik al jaren fokker ben van de Nizinny was ik me ook bewust van de waarde van een goede fokker en na een grondige zoektocht op het net kwam ik in contact met een fokker die prachtige Marble katten fokte, ze had een lieve kater die een nieuw baasje zocht, wij met zijn allen daarheen om hem een bezoekje te brengen, en daar werd ik verliefd niet op hem, maar op zijn zus Lemoni en was het dus Lemoni die met ons mee naar huis ging, door haar werd ik gebeten met het Bengalenvirus, ga ik naar shows en hebben we een fokpoesje uit Italïe waarmee we in de toekomst een nestje hopen te fokken.

Op deze website kunt u informatie vinden over onze poezen en onze fokplannen.
Indien u meer informatie wenst mag u ons steeds contacteren en trachten we u zo snel mogelijk te antwoorden.


Katja

Over ons en fokdoelen

Nadat ik Katja verliefd werd op de Bengaal duurde het niet lang of mijn zus Diana werd ook hopeloos verliefd op hen, na een lange zoektocht kwam Principessa in ons leven en samen besloten we om met haar te gaan fokken, we hebben elk al jarenlang ervaring met fokken van gezonde en stabiele rashonden, dus we wisten waar we aan begonnen. 

Karakter van de fokdieren staat bij ons hoog in het vaandel, ook al heb je de mooiste poes, het karakter moet goed zijn!  We fokken daarom ook enkel met katten die een lief, sociaal en vriendelijk karakter hebben. Asociale agressieve katten zijn ongewenst!

Naast karakter is de gezondheid ook van uiterst belang!  De ouderdieren worden daarom ook uitgebreid gescreend op erfelijke ziektes, en de voorouders van hen werden dat ook.  We proberen ons huiswerk goed te doen en enkel met gezonde lijnen te fokken. 

Last maar ook belangrijk, het uiterlijk. We proberen Bengalen te fokken die zo nauw mogelijk aan de standaard van het ras voldoen. UIteraard koopt u een raskat en verwacht u ook dat deze ook voldoet aan wat de standaard voorschrijft voor een bepaald ras, in dit geval de Bengaal.

 

Onze Cattery is geregistreerd bij TICA en de kittens geboren bij ons krijgen allemaal een TICA stamboom.

 

 

Bengalen zijn zeer spectaculaire katten door hun opvallend uiterlijk en lijken wel kleine tijgers, ze zien er niet enkel zo uit, maar bewegen ook zo!

Ze zijn zeer levendig, heel nieuwsgierig maar bovenal ook heel actief en hebben daarom ook voldoende beweging en uitdaging nodig, ze houden er ook van om alles vanaf een verhoging te kunnen overzien. 
Een Bengaal houdt van gezelschap en heeft graag een maatje in de vorm van een hond of een andere poes, we raden het niet aan om een Bengaal alleen in huis te houden; een ander Bengalenvriendje of een andere actieve, assertieve poes stellen ze heel veel op prijs.  Als hij echter alleen in huis is zou hij kunnen wegkwijnen of een lastige verveelde kat worden. 
Ook al houdt de Bengaal van gezelschap, schootkatten zijn het absoluut niet (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen). Kittens liggen meestal nog graag op schoot. 
Ze zijn erg nieuwsgierig, ondernemend en intelligent en ook heel vocaal ingesteld.  Bengalen praten graag en je kan er hele gesprekken mee voeren.  Bijzonder is dat ze van water houden, sommige bengalen gaan zelfs mee onder de douche of gaan pootje baden in het bad. 


Als u op zoek bent naar een kat die intelligent, actief en leergierig is, met een gevoel voor humor,  een prachtig wild uiterlijk met een vacht van satijn, en die er ook voor zal zorgen dat u zich niet verveel dan moet u niet verder zoeken en past de Bengaal helemaal bij u.